Фестивал за европейско документално  КинеДок – ще се

...
    Фестивал за европейско документално  КинеДок – ще се
Коментари Харесай

Трети сезон на КинеДок в Стара Загора

    Фестивал за европейско писмено  КинеДок – ще се организира трети следващ сезон в Стара Загора. Зрителите ще могат да видят 14 кино лентата от 7 страни тази година. Прожекциите са в Къщата на архитекта. Двама от режисьорите на тазгодишната селекция ще вземат участие на прожекциите на филмите си и ще останат за полемика след тях. Откриването на феста е в петък вечер с кино лентата „ Всяка стена е врата “ с посетител младата българска режисьорка Елица Георгиева.   С този филм КинеДок 2019 бе открит на 25-ти март по едно и също време в седемте страни сътрудници - България, Чехия, Словакия, Хърватия, Унгария, Румъния и Норвегия със скайп връзка сред тях. На откриването ще участват и Мина Милева и Весела Казакова от Активист 38, с помощта на които КинеДок се случва и в България
  През май старозагорските фенове ще могат да видят още два документални кино лентата - „ Миниатюра за пиано “ на Елдора Трайкова  и „ Свидетелите на Путин “ на режисьора Виталий Мански. 
   Входът за откриващото събитие е свободен. За всички останали прожекции входът е подаяние от 5 лева за поддръжка на архитектурния паметник- Къщата на арх. Димов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР